עיצוב לובי למשרד: כך עושים זאת נכון

ממבט ראשון: מדריך לעיצוב לובי

הלובי הוא המקום הראשון אליו נכנסים העובדים או הלקוחות של המשרד. לכן, כשניגשים לעצב אותו חשוב לזכור שהוא הפנים שלנו ושל העסק שלנו. אז איך עושים את זה נכון? שתי דוגמאות לעיצוב לובי משרדי.

הלובי הפך בשנים האחרונות מחדרון קטן ולא מטופח למקום חשוב גם בבנייני מגורים וגם במבני משרדים. ההבנה שמדובר בחלל בעל חשיבות מרכזית על הרושם שנוצר למבקרים בו – הובילה אדריכלים ומעצבי פנים להקצות לו גודל משמעותי ולהשקיע בנראות שלו. הנה כמה דוגמאות מוצלחות לעיצוב לובי במשרדים.

 

עיצוב לובי למשרד: חברת ר.ה אלקטרוניקה

מי שהיה נכנס ללובי של חברת ר.ה אלקטרוניקה שבנוף הגליל עד לפני חצי שנה, לא היה יכול לדעת שמדובר באחת מקבלניות הייצור האלקטרוני הגדולות בישראל. הלובי הארכאי לא שיקף את מידת ההצלחה והמעמד של החברה במשק הישראלי.


כך הוא היה נראה לפני שהתחלנו בעבודת העיצוב.

בתהליך עיצוב הלובי של החברה, החלפנו את תקרת האריחים הישנה; הוספנו תאורה לאווירה חמימה; דלפק הקבלה הישן הוחלף בדלפק עץ יפהפה; ופינות ישיבה מזמינות הוצבו בסמוך לו עבור הממתינים לפגישות.

התמונות שנתלו בלובי מכניסות את המבקרים לעולם התוכן של החברה, ומציגות חלק מתהליך העבודה. השינוי שנעשה בלובי של ר.ה אלקטרוניקה, שינה באופן משמעותי את חווית הכניסה לבניין וההשפעה התדמיתית שלו גדולה מאוד.

 

 

עיצוב לובי לבניין משרדים: בית דוד ברמת גן

כשאנחנו מעצבים לובי למשרד של חברה, האלמנטים שאנחנו רוצים להדגיש יתכתבו עם עולם התוכן של אותה החברה. אבל כשהעיצוב הוא בניין משרדים אקלקטי – הכולל בתוכו חברות שונות מעולמות תוכן שונים – נעדיף לבחור קו עיצובי אחד. כך עשינו גם בעיצוב בניין המשרדים בית דוד ברמת גן. כפי שאפשר לראות בתמונה, העיצוב היה מיושן ולא נתן רמז אלו חברות חשובות יושבות בו.

הלובי לפני שהתחלנו בעבודת העיצוב.

ארונות החשמל חופו בקיר אחורי; דלפק העץ הישן הוחלף בדלפק עץ מודרני ואסימטרי; הקרמיקה הישנה כוסתה בטיח למראה מודרני יותר; השילוט חודש והועבר למקום נגיש יותר למבקרים; הוספנו צמחייה שתוסיף צבעים טבעיים ותתכתב עם דלפק העץ; והותקנה תאורה שהכניסה חמימות לחלל הלובי.

 

דילוג לתוכן