המדריך המלא: השבחת נכס לפני מכירה
מצאתם דירה להשקעה במיקום אסטרטגי ועכשיו אתם רוצים למכור אותה? בעזרת השקעה קטנה בהשבחה של הנכס תוכלו להעלות את מחיר הדירה באופן משמעותי. איך עושים את זה ומה הדירה שלכם צריכה? אספנו את כל מה שצריך לדעת.
אחרי חודשים של חיפושים מצאתם סוף סוף את הנכס שחלמתם עליו , הוא היה במחיר אטרקטיבי, במיקום אסטרטגי ועם פוטנציאל להימכר במחיר גבוה יותר ממה שקניתם אותו. רגע לפני שאתם פונים למתווך או מפרסמים את המודעה למכירה של הנכס, חשוב לבדוק כיצד אתם יכולים למקסם את הרווח שלכם. יש שני סוגי השבחות: פאסיבית ואקטיבית.
הפאסיבית היא השקעה שהרווח שלה תלוי בגורם חיצוני, כמו תכנית עירונית שתשנה את פני האזור וכדומה.
לעומת זאת ההשבחה האקטיבית, תלויה רק בכם, והיא שפצור של דירה ממצב אחד למצב טוב יותר. תהליך השבחת הנכסים האקטיבית הוא אישי לכל דירה .
אם הדירה שלכם במצב טוב יכול להיות שריענון קל ולא יקר יעשה שינוי גדול במקרים אחרים שיפוץ בסיסי יספיק ולפעמים דרוש שיפוץ מלא שיעשה מתיחת פנים עמוקה לנכס.
השינויים שתעשו יעזור לכם להגדיל את מחיר הנכס בין כמה עשרות אלפי שקלים ועד למאות אלפי שקלים. מה שמנחה אותנו לאורך כל העבודה היא ליצור עבורכם מקסימום רווח במינימום הוצאות.
צריכים שיפוץ להשבחת הנכס? 4 שלבי עבודה פשוטים בדרך לנכס המושלם
שלב ראשון: מכינים תכנית חדשה למבנה הדירה ומחלקים אותה מחדש באופן שימקסם את הגודל והפונקציונליות של חדרי השינה, חדרי הרחצה, הסלון והמטבח.
תכנית לפני שיפוץ:
תכנית חדשה:
שלב שני: מוודאים מה החומרים ואנשי המקצוע שאנחנו צריכים כדי לממש את התוכנית שלנו, ומבקשים הצעות מחיר.
שלב שלישי: אחרי שקיבלנו הצעות מחיר ובחרנו את אנשי המקצוע שמתאימים לנו – תתחיל העבודה בשטח: הריסה, בנייה והנחת התשתיות כמו חשמל ואינסטלציה.
במקביל נבחר את חומרי הגמר: חיפויים וסניטריה, תכנון נגרות, בחירת ריהוט ואביזרים משלימים:
שלב רביעי ואחרון: מחליטים באיזה רמה לרהט את הדירה – ריהוט מלא, חלקי או בכלל לא:
מה שינחה אותנו לאורך כל תהליך השיפוץ הוא התקציב שהגדרנו מראש כדי למקסם את הרווח שלכם על הדירה. העמידה בתקציב מתאפשרת בזכות תהליך העבודה המסודר מול הקבלן ויתר בעלי המקצוע.