שיפוץ דירה במרכז תל אביב הפך מבנה עמוס וישן לנקי ומרווח באמצעות שימושים חכמים בחללים. והכי חשוב: יש כאן בוידעם. הדיירים: משפחה צעירה בת 4 נפשות, הורים בשנות השלושים לחייהם ושתי בנות בגילאי 11 ושנתיים. המקום: דירה בבניין ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב. הגודל: 87 מטר, שלושה חדרי שינה וסלון. האדריכלית: קרן רוזנר. המשימה: שיפוץ של דירה קטנה ישנה ואפלולית. המטרה: ליצור בית מרווח בעל קווים נקיים וחמים. ההברקה: ספריית עץ דו צדדית שמוטמעת בקיר. הסיפור של הבית ברחוב טשרניחובסקי מתחיל בבקשה לא שגרתית. "הדיירים ביקשו לפני הכול שאתכנן להם בוידעם", מספרת האדריכלית קרן רוזנר. אין ספק שמדובר בבקשה בהחלט משונה בעידן בו אפילו המילה "בוידעם" כבר יצאה משימוש. אבל למשפחה הנוכחית יש סיבה מוצדקת. אורח החיים העמוס שנובע מעיסוקיהם, טייס ועובדת באוניברסיטה, הביא לכדי מצב בו מספר הפריטים הקיימים עולה על שטח הבית, ואם נוסיף לכך את השימוש התמידי בחליפות והאהבה הגדולה לספרים וכבר מתמלא לו מחסן קטן.

אתר בניין ודיור
לכתבה המלאה